2016. május 23., hétfő

Metropolis 3.



kitudjaki?



kilógsz tériszony
fölé hogy lásd: milyen
magasan vagy mélyen





Nihei Cutomu: Blame! (manga)
ha a szelet is aszfalt és betontakaró lovagolja? amikor városgömb szemetét szotyihéjmód köpi űrbe a glóbusz? amikor a csomópont-gordiusz teljes boga nyúlik fémsziget patkolt óceánok fölé kuktafedőnek?

vagy mindig lesz ninivemegapolisz© égrésében legalább egy feláradó tavasztekintet? kiürült éhségeiben a tér nemcsak kaparászó csótányláb visszhangja gyanánt kong? lesz ének dúdolva befelé zajfallal szemben? 

omlani rakjuk. átmenetek éhes zsákmányául omlani rakjuk a szerkezetet. örök-éhhel. örök éhhel fel. egymásra a testek remegő atomok rezgésből szőtt moccanatlanságát. pedig csak az nem omlik ami moccanhat. tornyunk avatásától avul és avul és avul és moccan. omlani rakjuk.

ha a fényt tükrös forrásokból lövi célzottan a mérnöki szem? ha a massza tápláló sejttömbjén túl nem emlékeztet semmi a növényre? ha irtandó nemszeretem kényszerútitárs lesz a maradék állat? féregragozások tápanyaga?

vagy mindig lesz aki a sikátor-mély kijuthatatlanságaiban is deliráló álomba kapaszkodik? mindig lesz élhetetlen sejt aki nem sejti a távlat hiányát, hanem? mindig lesz legalul aki nem a sikolyából ver visszhangot, de szólítja a maradék létégő csipkebokor? 

lesz aki tériszony nélkül sétál a lét gyalázatának égbe fonódó rudazatán? lesz aki minden törvényt és szabályt áthágva vágyik és jelent? mindig lesz ninivemegapolisz© kollektív ipari fényégésében szál égő gyertyalélek? 










iszonytér árnyék-
lakója lásd: milyen
mélyen vagy magasan



Mamoru Oshii: Ghost in the Shell (alley scene)



Utóirat a Metropolis ciklushoz



miért delirál
megapolisz-omlást a
hétfő hajnal?



Otomo Katsuhiro: Akira (manga)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése