2016. november 11., péntek

Kísérleti patkány (remix)







Szia Laborpatkány! Látom, sörre még telik... 

Ne sértődj meg...magunk között vagyunk.... nincs abban semmi, ha az egyik patkány lepatkányozza a másikat.

Laborpatkány. Ez egy ország méretű társadalomkísérleti laboratórium. Kirakatok közé löknek, beoltanak a vággyal, a vásárlásreflexek fokozott nyomás alá tesznek, onnan is kivesznek, a fogyasztások adósságspirálba tesznek, onnan is kivesznek, a közbeszéddel gyűlöletlejtőre tesznek, onnan is kivesznek, a mókuskerékről azt hiszed, hogy emelkedő ösvény... a végén este magunktól csukjuk magunkra a ketrecajtót.

Laborpatkány. Te mindent tartósítva kapsz  - mindent ízfokozóval és szorbátokkal és fenilekkel, nitrátokkal, acetátokkal... laktátokkal laktat az előre csomagolt konzum. Konzervkérdéseket adnak a szádba, és te visszaböfögöd. A gyengébbek kedvéért körpanorámában vetítik a falakra a betűkre emlékeztető jelekbe csomagolt böfögést. Ez egy ország méretű zsarnokságkísérleti laboratórium, tehát a főpatkány is csak egy másik laborpatkány....

Laborpatkány, te józanabb vagy, mint amilyen én vagyok, nem érvelsz gerjesztett zsigeri félelmek ellen. Az érvek ideje lejárt, úgy látszik, megint a tettesek ideje jön. Még soha nem volt ennyire büszke magára, soha nem volt ennyire harsányan bunkó veled a tapló. Magát látja éjjel-nappal, büszke magára, hiszen magát látja éjjel nappal, buta test. 

Laborpatkány. Te is láttad, ahogy a tolerancia takaróját magára húzta a meztelen érdek. De most is csak rágicsálni tudjuk azt a takarót. Szerinted tényleg számít, hogyha nem csámcsogsz közben?

Laborpatkány. Mi veled vagyunk. Veled vagyunk egy ország méretű kísérleti telepen - ahol arról értesültünk, hogy az itt mért eredmények immár nagyban is hasznosulnak. Az alapító atyák örökül hagyott gatyáját is sikeresen összeszarozták a streetfooddal. A program kinőtt a kísérleti fázisból, ami viszont azt jelenti, hogy erre a laboratóriumra itt már igazából semmi szükség nincsen. 

Laborpatkány, veled vagyunk egy ország méretű gyűlöletkisérleti telepen, amit érzésem szerint eztán előre megfontolt szándékkal kiszerveznek. Az előrelátó patkányok egy ideje már gyakorolják: Zdrasztvutye. A régi-új kutatócsoporttal nemcsak az a baj, hogy már gyerekkorában is macskákat kínzott, békát boncolt, forradalmakat gerjesztett és vert le. Az baj vele, hogy most is csak széttaposni képes a mások által felépített homokvárakat. 

Laborpatkány. Ez egy habonyízű guccitáskás-szemű országméretű finkelsteinlaboratórium. De az ilyen laboratóriumi tenyészet csak addig lényeges, amíg a megfelelő, általa felfoghatatlan célokra a létezéséből kivont hatóanyagot már nem fenyegeti a fitotoxicitás. És akkor a kísérlet bezár. A következő programig kitakarítva, sterilizálva várják majd az új projektet a laboratóriumi ketrecek.

Laborpatkány, úgy látom, veled vagyunk egy bolygó méretű meneküléskísérleti labirintusban - szaladj, szaladj, hátha van kijárat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése